Microsoft Dynamics 365 software

Dynamics 365 van Microsoft

Het pakket Dynamics 365 is de nieuwste Microsoft Dynamics oplossing. Microsoft Dynamics 365 is een oplossing die meer functionaliteiten biedt aan Office 365 gebruikers. Het integreert zowel componenten van Microsoft Dynamics NAV als van Microsoft Dynamics CRM. Samen vormen zij één nieuwe oplossing. Daarmee is deze software een business applicatie die lijkt op Office 365. Dus ontdek er hier meer over!

 

 

Dynamics 365, de software-oplossing voor bouwbedrijven in de cloud

Wat is Microsoft Dynamics 365 eigenlijk?

Deze nieuwe naam bevestigt 2 keuzes. Het is een naamswijziging van bestaande software. En de lancering van een nieuw extra product.

Dynamics 365 is de nieuwe divisie voor de administratieve bedrijfssoftware van Microsoft. Deze software werd vroeger vaak omschreven als ERP of CRM. En deze software was vrij afgebakend in de afdelingen waarvoor ze dienden. Maar omdat ERP en CRM steeds meer in elkaar overvloeiden koos Microsoft voor een nieuwe naam. En zo kwam Microsoft Dynamics 365 als beste uit de bus.

CRM software is software voor commerciële afdelingen en processen. Want CRM software is bedoeld voor verkoop, marketing en services. Daarmee is CRM software dus voor een beperkt aantal bedrijfsafdelingen.

ERP is de afkorting van ‘Enterprise Resource Planning’. De bedoeling van ERP software is elke afdeling van uw bedrijf te automatiseren. En te zorgen dat 1 softwaresysteem alle processen in uw bedrijf aanstuurt. In tegenstelling tot CRM bestrijkt ERP software alle afdelingen. In ERP software vindt u tal van modules terug zoals aankoop, verkoop, productie en nog veel meer. Omdat deze modules ook met elkaar verbonden zijn wisselen zij informatie uit. En wat soms heel verwarrend voor klanten is, is dat in ERP software ook CRM modules zitten. Klanten zien door het bos de bomen soms niet meer. En zij denken ook niet in termen van ERP- of CRM-vakjes. Want zij willen gewoon software voor hun bedrijfsprocessen.

Dus was het tijd voor een commerciële vernieuwing.

Waarom Dynamics 365 van Microsoft?

De volgende generatie van intelligente bedrijfstoepassingen die werknemers voorziet van de juiste tools, betrokken klanten creëert en processen optimaliseert.

Begin met wat je nodig hebt

Kies uit modulaire toepassingen die zijn ontworpen voor specifieke processen. Los zakelijke problemen op. En maak eenvoudige uitbreidingen mogelijk doordat je hele bedrijf in de cloud of lokaal werkt.

Productiviteit optimaliseren

Verhoog de productiviteit door bedrijfsprocesgegevens naadloos te verbinden met data van Office 365. En integreer ook LinkedIn, Outlook, Excel en Power BI.

Intelligentie toevoegen

Lever praktische inzichten die worden aangestuurd door kunstmatige intelligentie en de Microsoft-cloud. En begeleid werknemers naar optimale resultaten en betere zakelijke resultaten.

Aanpassen aan verandering

Eenvoudig op maat maken, uitbreiden en verbinden. Want het zijn toepassingen met een modern platform met weinig of geen code. Zodat je kunt voldoen aan je specifieke zakelijke behoeften.

De voordelen van Dynamics 365 op een rijtje

Bouwt verder op het vertrouwde Office 365
wat Dynamics365 ontzettend gebruiksvriendelijk en herkenbaar maakt
Integreert standaard met Office Word, Excel en Outlook
sneller en overzichtelijker werken dus!
Is een 100% cloud-oplossing
u hoeft zich dus geen zorgen te maken over kosten van extra servers
Is een modulaire oplossing
u kan beginnen en groeien hoe u dat wil
Is beschikbaar vanaf 1 user
het is dus ook een interessante oplossing voor kleinere en/of startende bedrijven
Is een Microsoft product
wat u de garantie geeft dat u een oplossing van hoge kwaliteit in huis haalt die op een wereldwijde ondersteuning kan rekenen

De geschiedenis van Microsoft Dynamics 365 begon 30 jaar geleden

Het begon In Denemarken

Daar groeide een lokale softwarespeler met naam Navision uit tot een groot internationaal succes. Het softwarepakket Navision Financials mikte van oorsprong op kleine en middelgrote ondernemingen. En hethad een aantal unieke kenmerken. De jaren ’90 waren succesjaren en de jaar 2000-problematiek zorgde voor een grote internationale doorbraak.

Het succes van Navision ontging Microsoft niet. Navision was gebouwd op Microsoft technologie. En het zat in een markt waarin Microsoft op dat moment niet actief was. Want Microsoft zat nog niet de markt van de administratieve software. Navision was oorspronkelijk een boekhoudpakket. En jaar na jaar kwamen er extra modules voor andere afdelingen bij. Zo werd Navision een compleet ERP-pakket voor kleine en middelgrote ondernemingen. Om meteen een grote startbasis te hebben in de wereld van bedrijfssoftware kocht Microsoft Navision in 2002. Zelf had Navision 2 jaar eerder ook al een andere Deense softwarespeler met een pakket voor zeer grote ondernemingen gekocht. Microsoft verwierf door de overname van Navision 2 Europese ERP-oplossingen op Microsoft technologie. Eén voor kleine en middelgrote klanten (Navision, dat de laatste 10 jaar door het leven gaat als Microsoft Dynamics NAV). En een ander voor de grote bedrijven (wat het laatste decennium gekend was onder de naam Microsoft Dynamics AX).

En Navision kreeg vleugels onder Microsoft

Sinds die tijd heeft Navision technische verbeteringen en enkele naamsveranderingen gekend. Maar vooral: sinds die tijd heeft het product een exponentiële groei meegemaakt. Het is vandaag de wereldwijde marktleider in administratieve bedrijfssoftware voor KMO. Nog steeds is Navision een product met sterke technische fundamenten, grote gebruiksvriendelijkheid en automatische integratie met andere Microsoft producten.

De laatste jaren gaat Navision door het leven als Microsoft Dynamics NAV. Maar in de volksmond spreekt men nog vaak over Navision software. Het is gewoon een heel sterk merk, ook al is de software zelf technologisch een compleet nieuw product geworden sinds 2009.

Navision of Microsoft Dynamics NAV wordt verkocht in 155 landen en heeft meer dan 140.000 klanten. Het is ook veruit het grootste Dynamics product.

dynamicssoftware picture 102

Meer informatie over Dynamics 365?

Wilt u graag meer weten over Dynamics 365 of eens vrijblijvend samen zitten om de mogelijkheden van Dynamics 365 voor uw bedrijf eens bekijken, vul dan vrijblijvend onderstaand contactformulier in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.